لوگو برجیس
دژنراسیون دیسک چیست؟

بیماری دژنراتیو یا دژنراسیون دیسک چیست؟

محصولات برجیس

ستون فقرات بخش اصلی بدن هر فردی است و به جرئت می‌توانیم این موضوع را بگوییم که آسیب دیدن این بخش از بدن می‌توانید روی تمام زندگی ما تاثیر گذار باشد. به همین دلیل باید با بیماری‌های مختلف آن آشنا باشید تا در صورت بروز هر گونه علائمی، به راحتی این موضوع را تشخیص دهید. یکی از بیماری‌های مهم در دیسک و ستون فقرات، دژنراتیو یا دژنراسیون دیسک نام دارد.

شما باید از بخش حمایت کننده مرکزی بدن خود به خوبی مراقبت نمایید و بدانید که طناب نخاعی، همان بخشی است که وظیفه انسجام تمامی بخش‌های بدن را بر عهده دارد. اگر تمامی علائم بیماری‎های این قسمت از بدن مانند دژنراسیون یا دژنراتیو دیسک را بدانید، می‌توانید در همان ابتدا از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و شاید فقط با استفاده از فیزیوتراپی کمر بتوانید مشکلات خود را برطرف کرده و دیگر نیازی به روش‌های سخت و سنگین درمانی نداشته باشید.

در این مطلب تصمیم داریم تا اطلاعات کاملی را در رابطه با دژنراتیو دیسک در اختیار شما قرار دهیم و علائم این بیماری را بیان نماییم.

دژنراسیون یا دژنراتیو دیسک چیست؟

همه ما این را می‌دانیم که ستون فقرات از تعدادی مهره تشکیل شده است که کنار یکدیگر قرار گرفته و حرکت کمر را ممکن می‌سازند. این مهره‌ها نمی‌توانند به صورت مستقیم روی یکدگیر قرار بگیرند چرا که بعد از مدتی باعث سایش شده و هر مهره می‌تواند مهره کنار خود را از بین ببرد.

به همین دلیل بالشتک‌هایی به نام دیسک و از جنس غضروف در این میان وجود دارند تا شما هیچ درد و مشکلی را هنگام جا به جایی و حرکت کمر احساس نکرده و همچنین در طول عمر خود ستون فقراتی سالم داشته باشید.

بیماری دژنراسیون دیسک زمانی رخ می‌دهد که فرد پا به سن گذاشته و دیسک‌های ستون فقرات شروع به انحطاط می‌نمایند. طبیعتا هر بخشی از بدن بعد از مدتی می‌تواند فرسوده شود و این موضوع در دیسک کمر نیز پیش آمده و به دژنراسیون دیسک منجر خواهد شد.

تقریبا می‌توان این را گفت که همه افراد زمانی که به سن بالای 40 سال می‌رسند، مشکلاتی را در ستون فقرات احساس کرده و دیسک کمر دچار انحطاط خواهد شد ولی این انحطاط می‌تواند باعث بیماری‌های مختلفی شود که یکی از آن‌ها دژنراسیون دیسک می‌باشد. یکی دیگر از بیماری‌هایی که می‌تواند موجب کمر درد در دیسک شما شود، فتق دیسک کمر یا بیرون زدگی آن است که این عارضه نیز مانند دژنراسیون با کهولت سن احتمال رخدادش بیشتر می‌شود.

البته باید این را اضافه کنیم که عوامل دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند احتمال ابتلا به دژنراسیون دیسک را افزایش دهند. برای مثال اگر فرد دچار صدمه ای در کمر خود شود، این احتمال افزایش پیدا خواهد کرد.

همچنین افراد سیگاری یا اشخاص دارای اضافه وزن نیز می‌توانند به دژنراسیون دیسک مبتلا شوند. در کنار این افراد، کسانی که به کارهای سنگین فیزیکی مشغول می‌باشند نیز برای ابتلا به این مشکل مستعد می‌باشند.

دژنراتیو یا دژنراسیون دیسک چیست؟

آشنایی با علائم دژنراتیو یا دژنراسیون دیسک

به شما توصیه می‌کنیم که این بخش را با دقت زیادی مطالعه نمایید چرا که کار شما دقیقا در بخش تشخیص علائم سخت خواهد بود. شما باید بدانید به مشکلی دچار شدید تا به پزشک مراجعه کرده و از روش‌های درمانی مختلف مانند تمرین با دستگاه فیزیوتراپی استفاده کنید و به سلامتی خود دست پیدا نمایید.

افراد مبتلا به دژنراتیو دیسک بیشتر در ناحیه گردن و کمر خود دردهایی را احساس می‌کنند. این دردها به صورت دائمی نیستند و ممکن است یک هفته یا یک ماه آن را احساس کرده و مدتی کاملا احساس سلامتی کنید.

علاوه بر آن، بیمار بی حسی یا گزگز را در بازوها و پاهای خود نیز احساس خواهد کرد. تمامی این دردها در هنگام نشستن یا خم شدن، شدید شده و شما حس بدتری را پیدا می‌کنید. شاید فکر کنید این دردها طبیعی هستند ولی در حالت کلی هیچ دردی در کمر طبیعی و عادی نیست. شما در صورت احساس هر دردی باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

در آخر نیز باید به این نکته اشاره کنیم که دژنراسیون دیسک ممکن است در بدن شما وجود داشته باشد ولی هیچ علائمی را احساس نکنید چرا که این بیماری در ابتدا علائم خاصی را از خود بروز نخواهد داد. اما پس از تشخیص این بیماری می‌توانید از روش‌هایی جهت درمان دیسک کمر استفاده نمایید تا شدت درد را کاهش داده و عارضه را کنترل نمایید.

دلایل ابتلا به دژنراسیون دیسک

همانطور که گفته شد این بیماری به دلیل کهولت سن و آسیب دیسک کمر در پیری به وجود می‌آید. دیسک‌های بین مهره‌ای حالت ارتجاعی دارند و این باعث حرکت درست بدن می‌شود. در سن بالا دیسک کمر این حالت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد و اینجاست که مشکل بیمار آغاز خواهد شد.

نرمی دیسک کمر به دلیل داشتن هسته نرمی است که در آن وجود داشته و بیشتر آن را آب تشکیل داده است. هر چه سن فرد بالاتر می‌رود، به صورت طبیعی آب هسته دیسک کمر کاهش پیدا کرده و حتی از بین می‌رود. به همین دلیل دیسک نازک شده و نهایتا دیگر نمی‌تواند ضربه را به خوبی جذب کند.

هر آسیبی که به دیسک کمر وارد می‌شود باعث می‌شود تا ترک‌هایی در آن به وجود بیاید. حالا اگر دیواره بیرونی دیسک دچار مشکل شده و ترک بخورد، از جای خود بیرون زده و نهایتا به دژنراتیو دیسک منجر خواهد شد.

روش تشخیص دژنراتیو دیسک

برای اینکه به خوبی بتوانید این بیماری را تشخیص دهید در مرحله اول با دیدن هر علائمی در بدن باید به پزشک مراجعه کنید و نهایتا این پزشک است که با استفاده از روش‌های مختلف می‌تواند بیماری شما را تشخیص دهد.

عکس برداری‌های مختلفی که در دیسک کمر انجام خواهد شد یکی از راه‌های تشخیص بیماری است. البته قبل از این مرحله پزشک عملکرد عصبی بدن بیمار را با استفاده از یک چکش تست خواهد کرد. سپس نواحی خاصی از کمر که مربوط به این بیماری است را لمس کرده و می‌فشارد تا بتواند در رابطه با سطح درد اطلاعاتی را به دست آورد.

در آخر نیز اگر پزشک به بیماری فرد مشکوک باشد سراغ انجام آزمایشاتی مانند تصویربرداری با اشعه ایکس، MRI و … خواهد رفت و با استفاده از ابزارآلات جدید و پیشرفته نظر نهایی را خواهد داد.

نتیجه گیری

در این مطلب در رابطه با بیماری دژنراتیو یا دژنراسیون دیسک صحبت کردیم و این موضوع را بیان کردیم که هر فردی در پیری می‌تواند به آن مبتلا شود. بهترین کاری که فرد باید انجام دهد این است که بعد از احساس هر دردی سریعا به پزشک مراجعه نماید تا دچار مشکلات جدی‌تر نشود.

منبع

فهرست مطالب

نویسنده شایان صاحبکار
درباره نویسنده: شایان صاحبکار
سلام شایان صاحبکار هستم. فعالیت خودم رو در حوزه نگارش محتوا پزشکی از سال 1399 آغاز کرده و تا به امروز مقالات تخصصی وب سایت برجیس در حوزه فیزیوتراپی اندام های بدن و بیماری‌های مربوط به این حوزه نگارش کرده‌ام. تمامی مقالات از منابع معتبر انگلیسی زبان پیدا، ترجمه و بازنویسی شده است. 

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به تجهیزات پزشکی برجیس ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب