لوگو برجیس
درمان یبوست با فیزیوتراپی لگن

درمان یبوست با فیزیوتراپی لگن

محصولات برجیس

در برخی شرایط ممکن است که فرد به دلایل مختلف دچار یبوست شود. یکی از مهم‌ترین دلایل بروز یبوست در یک فرد درمان یبوست با فیزیوتراپی لگن به صورتی انجام می‌شود که عضلات غیر قابل دسترس کف لگن تحریک شده و عملکرد خود را بدست آورند و عمل دفع را برای فرد آسان کنند. در این مقاله می‌خواهیم درمورد این مشکل و راه درمان یبوست با فیزیوتراپی کف لگن بیشتر صحبت کنیم.

درمان یبوست با فیزیوتراپی لگن و علائم یبوست

آشنایی با علائم بیماری یبوست

در این بخش قصد داریم شما را با چند مورد از علائم بیماری یبوست آشنا کنیم:

  1. درصورتی که کمتر از سه بار در هفته دفع داشته باشید.
  2. در صورتی که فرد نتواند به راحتی مدفوع خود را تخلیه نماید و به صورت بریده بریده دستشویی می‌کنند.
  3. احساس درد و سوزش یکی دیگر از علائم یبوست است.
  4. در صورتی که پس از خروج از دستشویی فرد احساس تخلیه کامل نداشته باشد.

باید بدانید که پزشکان کمتر از 3 بار در هفته دفع را غیر طبیعی دانسته و خطر یبوست را پیش بینی می‌کنند. به همین منظور نیز بهتر است در صورت مشاهده این علامت مصرف آب و فیبر را در طول روز افزایش دهید. خوب است بدانید که پزشکان یبوست را به سه نوع دسته بندی کرده‌اند: عملکردی، آهسته، اختلال عملکرد خروجی

یبوست عملکردی در صورتی است که مدفوع سفت، نفخ و… از علائم بیمار باشد. یبوست آهسته یا کند دارای علائمی مانند عدم تمایل به دفع، ناراحتی و درد شکم و غیره است. اما یبوست اختلال عملکرد خروجی به احتمال زیاد بخاطر اختلال عملکرد عضلات کف لگن است. درمان یبوست با فیزیوتراپی لگن می‌تواند بهترین راه بهبود این اختلال باشد.

عوامل افزایش احتمال بروز یبوست

هورمون‌ها یکی از عواملی هستند که خطر ابتلا به یبوست را تشدید می‌کنند. به عنوان مثال کم کاری تیروئید، دیابت، چرخه قاعدگی یا بارداری می‌تواند از عواملی باشد که فرد دچار یبوست شود.

دیگر عاملی که می‌تواند موجب بروز یبوست در یک فرد شود، به تعویق انداختن دفع است. در واقع زمانی که فرد احساس دفع مدفوع دارد، اما این احساس را نادیده گرفته و دفع را به تعویق می‌اندازد، از مدفوع داخل روده فرد آب بیشتری کشیده می‌شود و مدفوع سفت‌تر خواهد شد.

عدم کارکرد درست عضلات کف لگن از دیگر مواردی است که می‌تواند موجب افزایش احتمال بروز یبوست شود. به همین منظور نیز فیزیوتراپی کف لگن به شما کمک می‌کند تا عضلات را در آن ناحیه تقویت کرده و از یبوست جلوگیری کنید یا آن را درمان نمایید.

از دیگری مواردی که می‌تواند دلیل یبوست باشد، کم تحرکی، بالا رفتن سن، مصرف برخی داروها و مشکلات عصبی است. سکته مغزی، پارکینسون، آسیب‌های نخاعی و… هم می‌تواند باعث شود که افراد دچار یبوست شوند. هرچند که شما این مشکلات عصبی را هم می‌توانید با فیزیوتراپی سر و گردن تا حدود زیادی درمان کنید.

عوارض یبوست چیست؟ درمان آن با فیزیوتراپی

عوارض یبوست چیست؟

برخی از عوارض بیماری یبوست عبارتند از: بواسیر، افتادگی رکتوم (بیرون زدگی راست روده)، شقاق مقعد (پارگی مقعد)، نهفتگی مدفوع (گیر کردن حجم زیادی مدفوع در روده)

درمان یبوست با فیزیوتراپی لگن

در جهت درمان یبوست، علاوه بر راهکارهای خانگی و درمان‌های ابتدایی، اگر این بیماری در بدن فرد شدت پیدا کند، می‌توان با انجام فیزیوتراپی لگن جهت توانبخشی عضلات کف لگن اقدام نمود. درمان یبوست با فیزیوتراپی لگن به روش بیوفیدبک و یا انجام تمرینات ورزشی انجام می‌گیرد.

با انجام این تمرینات شما کمک می‌کنید تا عضلات کفن لگن و شکمتان به درستی کار کنند و این اختلال در بدنتان درمان شود. هرچند که از فیزیوتراپی کف لگن با دستگاه فیزیوتراپی بیوفیدبک برای درمان برخی بیماری‌های دیگر مانند تکرر ادرار، افتادگی رحم، واژینیسموس، بی اختیاری ادرار و مدفوع هم استفاده می‎‌شود.

در این روش درمان میزان انقباض و تنش عضلات کف لگن شما اندازه گیری می‌شود و با ورزش دادن این عضلات به صورت متناوب، فیزیوتراپیست به شما کمک می‌کند تا تنش‌ها را کنترل کنید. پس از هر جلسه نیز میزان بهبود اندازه گیری شده و بیمار در جریان کامل روند بهبود خود قرار می‌گیرد.

در کنار درمان یبوست با فیزیوتراپی لگن، شما می‌توانید از برخی داروهای ملین برای بهبود استفاده نمایید. درمان خانگی این بیماری هم می‌تواند افزایش مصرف فیبر، افزایش فعالیت بدنی یا مصرف مقدار مورد نیاز آب و مایعات در طول روز باشد.

روش های پیشگیری از بروز یبوست

روش های پیشگیری از بروز یبوست

در ادامه برخی روش هایی را توضیح خواهیم داد که با رعایت آن‌ها می‌توانید از بروز یبوست در بدن خود پیشگیری نمایید. به این صورت دیگر نیازی به درمان یبوست با فیزیوتراپی لگن هم نیست و شما می‌توانید به راحتی از بروز این عارضه دردناک جلوگیری کنید.

  1. اولین اقدامی که باعث پیشگیری از یبوست می‌شود، استفاده از غذاهای حاوی فیبر است. مصرف لوبیا، میوه، سبزیجات، غلات کامل و سبوس از جمله غذاهایی هستند که از یبوست جلوگیری می‌کنند.
  2. مصرف زیاد مایعات در طول روز هم شما را از یبوست در امان نگه می‌دارد.
  3. تحرک زیاد و ورزش کردن می‌تواند هم موجب درمان و هم پیشگیری از بروز یبوست باشد.
  4. دوری از استرس و نادیده نگرفتن میل به دفع از دیگر مواردی است که رعایت کردن آن از بروز یبوست پیشگیری می‌کند.

سخن پایانی

ما در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با یبوست و دلایل ابتلا به آن آشنا کنیم. دانستیم که علاوه بر سبک زندگی، برخی بیماری‌ها یا مصرف برخی داروها هم می‌تواند شما را در معرض بروز یبوست قرار دهد. اما همانطور که توضیح دادیم، یبوست راه درمان زیادی دارد که فیزیوتراپی لگن یکی از تاثیرگذارترین این روش‌هاست.

منبع

فهرست مطالب

نویسنده شایان صاحبکار
درباره نویسنده: شایان صاحبکار
سلام شایان صاحبکار هستم. فعالیت خودم رو در حوزه نگارش محتوا پزشکی از سال 1399 آغاز کرده و تا به امروز مقالات تخصصی وب سایت برجیس در حوزه فیزیوتراپی اندام های بدن و بیماری‌های مربوط به این حوزه نگارش کرده‌ام. تمامی مقالات از منابع معتبر انگلیسی زبان پیدا، ترجمه و بازنویسی شده است. 

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به تجهیزات پزشکی برجیس ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب