لوگو برجیس
شکستگی استخوان های متاکارپ چیست؟

شکستگی استخوان متاکارپ یا کف دست

محصولات برجیس

همه افراد با استفاده از دستان خود، به کارهای روزانه رسیدگی خواهند کرد. ایجاد شکستگی استخوان متاکارپ می‌تواند باعث ایجاد اختلال در بسیاری از کارهای فرد شوند. دلایل زیادی وجود دارد که می‌تواند به استخوان متاکارپ دست آسیب برساند.

ما در این مطلب تصمیم داریم تا در رابطه با این شکستگی صحبت کرده و درمان آن را بیان کنیم.

علائم شکستگی استخوان متاکارپ

استخوان متاکارپ در کدام قسمت بدن قرار دارد؟

استخوان‌های متاکارپ یا Metacarpal، همان استخوان‌های دراز در کف دست هستند که در هر دست پنج عدد قرار دارد. این استخوان‌ها با کمک پروگزیمال به استخوان‌های مچ دست و به کمک دیستال به استخوان‌های انگشتان دست متصل می‌شوند.

شکستگی استخوان های متاکارپ چیست؟

در قسمت قبلی توضیح دادیم که متاکارپ کجا قرار دارند. زمانی که بر اثر هر دلیلی، این استخوان‌ها دچار مشکل شده و بشکنند، شکستگی استخوان های متاکارپ اتفاق خواهد افتاد. ضربه مستقیم همان اتفاقی است که باعث این شکستگی خواهد شد.

هر اتفاقی می‌تواند باعث این مشکل شود. تنها چیزی که مهم است این می‌باشد که شما بعد از احساس هر درد و علائمی در این قسمت، سریعا به پزشک مراجعه کنید تا در همان مراحل اولیه درمان شده و نیازی به درمان‌های سخت نداشته باشید. در مراحل اولیه شاید تنها با چند تمرین ساده فیزیوتراپی دست بتوانید به سلامتی خود دست پیدا کنید.

علائم شکستگی استخوان متاکارپ

شکستگی به صورت کلی مشکلی است که دارای علائم واضح بوده و کمتر کسی ممکن است متوجه آن نشود. درد و تورم دست از اولین علائم شکستگی استخوان‌های متاکارپ می‌باشد. توجه به این نکته ضروری است که کبودی بعد از شکستگی، ممکن است در همان لحظه خود را نشان ندهد ولی چند روز بعد از وقوع حادثه، آن را مشاهده خواهید کرد.

علائم شکستگی استخوان متاکارپ

زمانی که متاکارپ شکسته می‌شود، هنگام مشت کردن دست، می‌توانید درد و سفتی انگشت‌ها را احساس کنید. استخوان دست در این حالت بد شکل شده و بیمار نمی‌تواند به آسانی دست خود را حرکت بدهد.

روش درمان شکستگی استخوان متاکارپ

روش‌های درمانی مشخصی برای این بیماری وجود دارد که در این بخش به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

گچ گرفتن، اولین روش درمان شکستگی استخوان متاکارپ

اگر شکستگی این استخوان‌ها خیلی جدی نبوده و جا به جایی نداشته باشد، از آتل و یا گچ گرفتن برای به حداقل رساندن میزان حرکت قسمت آسیب دیده استفاده می‌شود. البته زمانی که میزان جا به جایی کم باشد نیز از همین روش استفاده می‌شود.

طول درمان در این حالت، سه هفته بوده و بعد از این مدت استخوان کف دست شما دیگر مشکلی نخواهد داشت. البته باید به این توجه کنید که بعد از این سه هفته، نیاز به فیزیوتراپی خواهید داشت تا بتوانید حرکات عادی دست خود را انجام دهید. برای این کار به خرید دستگاه فیزیوتراپی خانگی نیاز پیدا خواهید کرد.

جراحی، دومین روش درمان شکستگی استخوان متاکارپ

در مواردی ممکن است شکستگی استخوان متاکارپ متعدد بوده و یا باز باشد. در این صورت است که جراحی تنهای راهی است که می‌توانید برای درمان از آن استفاده کنید. در حالاتی که گچ گرفتن پاسخی برای درمان دست شما نداشته باشد و بعد از امتحان این روش، به نتیجه نرسیده باشید، با استفاده از جراحی بهبود دست شما حاصل خواهد شد.

در جراحی شکستگی استخوان متاکارپ، پزشک تلاش می‌کند تا به روند جا به جایی استخوان‌های دست کمک کرده و آن‌ها را به حالت عادی برگرداند. در این راستا ممکن است تصمیم بگیرد تا از وسایل فلزی کوچکی مانند پیچ، سیم، پین و پلاک استفاده نماید تا قطعات شکسته استخوان را در جای خود نگه دارد.

آشنایی با انواع شکستگی استخوان های متاکارپ

البته فکر نکنید که بعد از جراحی و بهبود زخمی که در اثر آن ایجاد می‌شود دیگر نیازی به گچ گرفتن نخواهید داشت. بعد از جراحی، دست شما به صورت کامل گچ گرفته می‌شود تا هیچ حرکتی نکرده و روند درمان درد دست سرعت بیشتری پیدا کند.

اگر در طول این مدت استخوان دست شما تغییر موقعیت دهد، ممکن است دیگر مانند گذشته نتواند به عملکرد خود ادامه دهد. این است که شما باید جلسات فیزیوتراپی را بگذرانید تا به حالت عادی بازگردید.

آشنایی با انواع شکستگی استخوان های متاکارپ

شکستگی استخوان متاکارپ دارای انواع زیر است:

  1. شکستگی گردن متاکارپ:
    به این نوع، شستگی بوکسور نیز گفته می‌شود چرا که به علت مشت زدن یا ضربه‌های این چنینی ایجاد خواهد شد.
  2. شکستگی شفت متاکارپ:
    شفت استخوان مربوط به بخش میانی بوده و این نوع شکستگی از طریق آن انجام می‌شود. باید این نکته را بدانید که شکستگی شفت متاکارپ ناپایدار بوده و اگر این مشکل برای شما به وجود بیاید، به احتمال زیاد نیاز به جراحی پیدا خواهید کرد.
  3. شکستگی داخل مفصلی پایه متاکارپ:
    این نوع از شکستگی استخوان های متاکارپ در سال 1882 و توسط دکتر ادوارد هالاران بنت شناخته شد و به همین دلیل به آن شکستگی بنت نیز گفته می‌شود.
  4. شکستگی رونالدو:
    این نوع از شکستگی تقریبا مانند نوع قبلی است. در این شکستگی، سطح مفصل پایه استخوان متاکارپ 1 نیز خواهد شکست و این دلیلی برای شباهت این دو نوع است. تفاوتی که وجود دارد این است که در شکستگی رونالدو سه قطعه متمایز وجود داشته و در شکستگی بنت دو قطعه وجود دارد.
نتیجه گیری

در این مطلب در رابطه با روش‌های درمان شکستگی استخوان متاکارپ صحبت کرده و اطلاعات کاملی را در رابطه با این نوع شکستگی به شما ارائه نمودیم. توصیه آخر این است که در صورت مشاهده چنین علائمی، حتما به پزشک مراجعه نمایید تا از پیشرفت بیماری جلوگیری شود.

منبع: https://www.sportsmd.com/sports-injuries/wrist-hand-injuries/metacarpal-fracture

فهرست مطالب

نویسنده شایان صاحبکار
درباره نویسنده: شایان صاحبکار
سلام شایان صاحبکار هستم. فعالیت خودم رو در حوزه نگارش محتوا پزشکی از سال 1399 آغاز کرده و تا به امروز مقالات تخصصی وب سایت برجیس در حوزه فیزیوتراپی اندام های بدن و بیماری‌های مربوط به این حوزه نگارش کرده‌ام. تمامی مقالات از منابع معتبر انگلیسی زبان پیدا، ترجمه و بازنویسی شده است. 

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به تجهیزات پزشکی برجیس ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب