لوگو برجیس
بیماری استئوآرتریت چیست؟

استئوآرتریت چیست؟

محصولات برجیس

بیماری‌های استخوانی انواع مختلفی داشته و هر کدام از آن‌ها علائم متفاوتی دارند. این علائم می‌توانند تا حدی پیش بروند که مشکلات حرکتی برای بیمار به وجود آورند. استئوآرتریت یکی از همین بیماری‌ها است که ممکن است مشکلات زیادی را برای بیمار به وجود آورد.

در برخی از شرایط پزشک برای بیمار استفاده از دستگاه فیزیوتراپی خانگی را جهت درمان تجویز خواهد کرد تا بتوانند دامنه حرکتی خود را بهبود داده و از پیشرفت بیماری جلوگیری نماید.

در این مطلب در رابطه با بیماری استئوآرتریت، علائم و دلایل به وجود آمدن آن صحبت خواهیم کرد.

بیماری استئوآرتریت چیست؟

یکی از شایع‌ترین انواع آرتریت، بیماری استئوآرتریت می‌باشد. این بیماری است که در آن مفاصل بدن از بین خواهند رفت. در واقع باید بدانید که این بیماری روی غضروف‌های مفاصل پا، دست، ران، زانو و مهره‌های کمری تاثیر می‌گذارد. در این شرایط انجام تمرینات فیزیوتراپی کمر زیر نظر متخصص بسیار می‌تواند کمک کننده باشد.

می‌دانید که استخوان‌ها بسیار سفت بوده و در صورت برخورد آن‌ها با هم می‌توانند باعث ایجاد آسیب جدی شده و با ساییدن یکدیگر، مانع حرکت مفاصل شوند. به همین دلیل غضروف بین آن‌ها قرار دارد. غضروف‌ها یک ماده نرم می‌باشند که از این موضوع جلوگیری می‌نمایند.

روش درمان بیماری استئوآرتریت

در این بیماری، این غضروف‌ها از بین رفته و استخوان ناحیه مفصل آسیب جدی خواهد دید. البته در مواردی که بیماری خیلی پیشرفته نشده باشد، غضروف‌ها کامل از بین نرفته و فقط آسیب می‌بیند.

این بیماری می‌تواند تمامی فعالیت‌های روزانه شما را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین دردی که ایجاد می‌کند در بیشتر مواقع طاقت فرسا است. معمولا بیشتر افراد بین 65 تا 75 سال به استئوآرتریت مبتلا خواهند شد.

علائم استئوآرتریت چیست؟

اولین و مهم‌ترین گزینه بین علائم استئوآرتریت، درد در مفاصل می‌باشد. این درد در زمانی که بیماری پیشرفت کرده باشد، بسیار زیاد و مزمن خواهد شد. دامنه حرکتی مفاصل با ابتلا به این بیماری کاهش پیدا خواهد کرد چرا که معمولا غضروف‌ها باعث نرمی در حرکت خواهند شد.

شکل مفصل درگیر در اکثر مواقع تغییر کرده و با حرکت دادن آن، درد بیشتری به وجود خواهد آمد. این مفصل نمی‌تواند مانند قبل به فعالیت‌های عادی خود ادامه دهد و ممکن است متورم شده و دچار التهاب شود.

در شرایطی ممکن است بیمار به تب خفیف نیز دچار شود. بیمار می‌تواند از مفصل خود صداهایی را بشنود. اگر استئوآرتریت در مفاصل پا به وجود آمده باشد، ممکن است باعث لنگیدن او نیز شود. شل شدن لیگامان‌ها هم از علائم این بیماری است.

علت بیماری استئوآرتریت چیست؟

ایجاد بیماری استئوآرتریت می‌تواند به دلایل زیر باشد:

  • داشتن چاقی و اضافه وزن
  • انجام حرکات تکراری
  • انجام فعالیت بیش از اندازه توان
  • بالا رفتن سن
  • در مواردی ممکن است بیمار به صورت مادر زادی در مفاصل خود مشکل داشته باشد.
  • آسیب مفاصل در اثر اتفاقاتی مانند تصادف نیز می‌توانید به این بیماری منجر شود.
  • برخی از افراد مبتلا به بیماری‌های خاص مانند اختلالات غده تیروئید، دیابت و … زمینه ابتلا به این بیماری را دارند.

در صورتی که شما زانو درد دارید و احتمال می‌دهید دلیل آن بروز استئوآرتریت می‌باشد، باید بدانید که ممکن است به غیر از موارد ذکر شده در بالا، علل دیگری برای نرمی غضروف کشکک زانو و درد آن وجود دارد که تشخیص این مسئله برعهده دکتر متخصص است.

استئوآرتریت زانو چیست؟

می‌دانید که مفصل زانو یکی از مهم‌ترین مفاصل در بدن بودن و راه رفتن شما را تحت کنترل دارد. در صورتی که به هر دلیلی دچار بیماری استئوآرتریت زانو شوید، مشکلات زیادی در راه رفتن به وجود خواهد آمد. در واقع یکی از دلایل زانودرد همین بیماری می‌باشد که برای تشخیص دقیق‌تر بهتر است به متخصص ارتوپد مراجعه نمایید.

در این صورت زمان بالا و پایین رفتن از پله درد زیادی را احساس کرده و حتی ممکن است صدای ترق و تروق استخوان مفصل زانو خود را بشنوید. بیشتر افرادی که به استئوآرتریت زانو دچار می‌شوند باید فیزیوتراپی پا را ادامه دهند تا بتوانند دامنه حرکتی خود را افرایش داده و سلامتی خود را تا حد ممکن به دست آورند.

استئوآرتریت زانو و راه های تشخیص و درمان آن چیست؟

تشخیص بیماری استئوآرتریت

اولین راه برای اینکه بتوانید بیماری استئوآرتریت را تشخیص دهید، مراجعه به پزشک می‌باشد. طبیعتا پزشک به خوبی شما را معاینه کرده و در صورت نیاز به عکس برداری، آن را برای بیمار تجویز می‌کند تا بتواند به صورت قطعی در رابطه با مشکل شما نظر دهد.

باید با مشاهده هر گونه علائمی از این بیماری به پزشک مراجعه کنید. در این صورت ممکن است بیماری در مراحل اولیه بوده و هنوز غضروف به صورت کامل از بین نرفته باشد. به این صورت می‌توانید از مبتلا به درجه آخر بیماری جلوگیری کنید. معمولا از ام آر آی برای تشخیص این بیماری استفاده می‌شود.

روش درمان بیماری استئوآرتریت

در درمان استئوآرتریت روی کاهش درد بیمار و همچنین سفتی مفصل تمرکز می‌کنند. راه کارهای زیادی برای بهبود این بیماری وجود دارد. یکی از بهترین روش‌ها این است که از ورزش‌های مناسب برای قوی کردن مفاصل استفاده نمایید. دقت کنید که این ورزش‌ها باید زیر نظر دکتر انجام شود.

معمولا فیزیوتراپی یکی از بهترین روش‌های درمان این بیماری بوده و بیشتر پزشکان برای بیماران، همین روش درمانی را تجویز می‌کنند. برای مثال استئوآرتریت لگن می‌تواند مشکلات زیادی برای نشست و برخواست و سایر حرکات کمر به وجود آورد. با استفاده از فیزیوتراپی لگن این موضوع کاملا قابل حل می‌باشد.

یکی از بهترین روش‌ها برای کاهش درد، استفاده از کمپرس آب گرم یا سرد می‌باشد. هر کدام از این کمپرس‌ها به راحتی می‌توانند شدت درد مفاصل را کاهش دهند.

افرادی که در ناحیه پا و زانو به مشکل بر می‌خورند می‌توانند از آتل و عصا استفاده کنند. آتل به ثابت نگه داشتن مفصل آسیب دیده کمک کرده و عصا می‌تواند مشکلات موجود در راه رفتن را حل کند. در شرایطی نیز از جریان بسیار ضعیف الکترونیکی برای کاهش درد استفاده خواهند کرد.

آخرین روش درمان برای بیمارانی که هیچ کدام از این راه کارها برای آن‌ها جواب گو نیست، عمل جراحی می‌باشد.

داروی استئوآرتریت (osteoarthritis)

داروهای مسکن، ضد درد و ضد التهاب گزینه‌های بسیار مناسبی برای درمان استئوآرتریت می‌باشند. این داروها مانند سلکوکسیب، استامینوفن، کپسایسین، منتول، آسپرین، ناپروکسن، ایبوپروفن، لیدوکائین و … می‌توانند کمک بزرگی به بیماران مبتلا به این بیماری کنند.

فهرست مطالب

نویسنده شایان صاحبکار
درباره نویسنده: شایان صاحبکار
سلام شایان صاحبکار هستم. فعالیت خودم رو در حوزه نگارش محتوا پزشکی از سال 1399 آغاز کرده و تا به امروز مقالات تخصصی وب سایت برجیس در حوزه فیزیوتراپی اندام های بدن و بیماری‌های مربوط به این حوزه نگارش کرده‌ام. تمامی مقالات از منابع معتبر انگلیسی زبان پیدا، ترجمه و بازنویسی شده است. 

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به تجهیزات پزشکی برجیس ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب