لوگو برجیس
سندروم پیریفورمیس چیست؟

سندروم پیریفورمیس چیست؟

محصولات برجیس

یکی از بیماری‌‎های استخوانی که در بخش تحتانی بدن اتفاق می‌افتد، سندروم پیریفورمیس است. این بیماری می‌تواند درد زیادی را در لگن و باسن بیمار به وجود آورده و مشکلات حرکتی مختلفی را ایجاد نماید.

این مشکل معمولا به کمک روش‌های مختلف فیزیوتراپی لگن برطرف خواهد شد ولی قبل از اینکه بخواهید هر اقدامی برای برطرف شدن آن انجام دهید، باید با این سندروم و علائم آن آشنا باشید.

در ادامه این مطلب تصمیم داریم تا نکات زیادی را در رابطه با سندروم پیریفورمیس در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.

آشنایی با عضله پیریفورمیس

پیریفورمیس یک عضله کوچک، مثلثی و مسطح است که مکان قرار گیری آن در عمق لگن و باسن می‌باشد. این عضله از قسمت بالا به ستون فقرات و از قسمت پایین به استخوان ران متصل است.

وظیفه اصلی و مهم پیریفورمیس این است که امکان چرخش لگن و ساق پا به سمت بیرون را به وجود آورد. در صورتی که لگن از جایگاه اصلی خود خارج شده و به اصطلاح دچار چرخش لگن شود، این عارضه هم در بدن شدت پیدا خواهد کرد.

آشنایی با سندروم پیریفورمیس و علائم آن

سندروم پیریفورمیس

اگر بخواهیم به ساده‌ترین شکل ممکن سندروم پیریفورمیس را توضیح دهیم باید بگوییم سندروم پیریفورمیس زمانی رخ خواهد داد که عضله پیریفورمیس سفت یا دچار اسپاسم شده و در نتیجه آن، درد و آزردگی در عصب سیاتیک به وجود بیاید.

در این زمان است که علائم اصلی این بیماری یعنی درد در باسن و لگن بیمار پدیدار خواهد شد. گیر افتادن عصب سیاتیک در سطح توبروزیته ایسکیال، دلیل اصلی شکل گیری این سندروم است.

آشنایی با علائم سندروم پیریفورمیس

اولین و مهم‌ترین علامتی که بعد از ابتلا به این بیماری در بدن به وجود خواهد آمد، دردی است که در پشت لگن و باسن شکل خواهد گرفت. این درد می‌تواند تا کمر یا پایین ران نیز ادامه پیدا کند. این درد با استادن و نشستن بیشتر خواهد شد. بنابراین یکی از دلایل درد لگن را می‌توان بروز سندرم پیریفورمیس دانست.

همچنین افراد مبتلا به سندروم پیریفورمیس در هنگام اجابت مزاج دچار مشکل شده و دردی را در لگن خود احساس می‌کنند. علاوه بر آن زمانی که به تازگی از خواب بیدار می‌شوید، درد سراغ شما خواهد آمد.

زمانی که بیمار از پله یا شیب بالا برود، درد بیشتری را تحمل خواهد کرد. همچنین دامنه حرکتی مفصل ران پای او دچار مشکل خواهد شد.

معمولا زمانی که بیمار به پشت دراز می‌کشد احساس بهتری داشته و درد کمتری دارد ولی در صورت نشستن طولانی مدت یا دویدن و راه رفتن، تمامی علائم گفته شده، شدت بیشتری خواهند داشت.

تست فری برگ چیست؟

برای تشخیص سندروم پیریفورمیس از روش‌ها و تست‌های مختلفی استفاده می‌‎شود که تست فری برگ معروف‌ترین آن‌ها می‌باشد. در این تست از بیمار خواسته می‌شود تا به پشت دراز کشیده و ران خود را بچرخاند. قبل از هر حرکتی میزان درد از او پرسیده خواهد شد. اگر بعد از چرخش درد در قسمت پرینه افزایش پیدا کند، یعنی او به سندروم پیریفورمیس مبتلا شده است.

تست فری برگ برای کشف  سندروم پیریفورمیس

درمان سنتی سندروم پیریفورمیس

اگر بیماری شما تا حدی پیشرفت نکرده باشد که نیاز به فیزیوتراپی پیدا کنید، می‌توانید با کمک روش‌های سنتی و خانگی درمان آن را پیش بگیرید. اولین روش درمان سنتی سندروم پیریفورمیس، استراحت است.

این مشکل ممکن است به دلیل تحرک بیش از اندازه به وجود آمده باشد و شما تنها با چند روز استراحت کردن آن را برطرف خواهید کرد.

همچنین می‌توانید از گرما درمانی استفاده کنید. گرم نگه داشتن ناحیه دردناک می‌تواند باعث تسکین درد شود. این کار کمک می‌کند تا پیش از کشش عضلات آن‌ها را نرم کنید تا مشکلی برای حرکت نداشته باشید. دوش آب گرم بهترین پیشنهاد برای این کار است.

یخ درمانی نیز می‌توانند مانند روش قبلی برای کاهش تورم و درد به کار آید. می‌توانید مقداری یخ را در پلاستیکی پیچیده و به مدت 20 دقیقه در محل دردناک قرار دهید.

فیزیوتراپی سندروم پیریفورمیس

استفاده از دستگاه فیزیوتراپی برای درمان سندروم پیریفورمیس یکی از معروف‌ترین و بهترین راه کارها می‌باشد. این موضوع باعث کاهش التهاب و درد شده و سرعت بهبود بیمار را افزایش خواهد داد.

برای اینکه بتوان به خوبی تمامی مشکلات بیمار مبتلا به این سندروم را برطرف کرد، فقط به تمارین و تکنیک‌های دستی راضی نشده و باید از الکتروتراپی نیز برای این کار استفاده کنید. فیزیوتراپیست وظیفه دارد تا تمامی تمرینات بیمار را چک نماید تا هیچ مشکلی نداشته باشد.

همچنین او باید آموزش‌های لازم و کاربردی در رابطه با نحوه نشستن و راه رفتن را به بیمار ارائه دهد تا او بتواند با اصلاح سبک زندگی خود، به سلامتی کامل دست پیدا کند.

فیزیوتراپی سندروم پیریفورمیس

درمان دارویی سندروم پیریفورمیس

استفاده از داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب اولین چیزی است که توسط پزشک برای شما درنظر گرفته خواهد شد. قرص‌هایی مانند ناپروکسن، آسپیرین و ایبوپروفن معروف‌ترین داروهای NSAID هستند.

این داروها دارای شرایط مصرفی خاصی بوده و ممکن است با سایر قرص‌هایی که استفاده می‌کنید در تضاد باشند. همچنین ممکن است پیامدهای منفی در بدن شما داشته باشند. به همین دلیل به هیچ وجه نباید به صورت خودکار و بدون مشورت پزشک، سراغ داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب بروید.

تزریق یکی دیگر از روش‌های درمان دارویی سندروم پیریفورمیس است. در این روش پزشک موادی مانند بی حسی، بوتاکس یا استروئید، بوپیواکائین و لیدوکائین را به محل دردناک تزریق خواهد کرد تا دیگر دردی وجود نداشته باشد.

سایر روش‌های درمان سندروم پیریفورمیس

تا اینجا درمان سندروم پیریفورمیس با فیزیوتراپی، دارو و درمان سنتی را بیان کردیم. ولی این موارد تنها گزینه‌های پیش روی ما برای درمان سندروم پیریفورمیس نیستند. بیمار باید بعد از احساس علائم این سندروم به پزشک مراجعه نماید تا با استفاده از روش‌های مخصوص تشخیص این مشکل مانند تست فری برگ، بیماری تایید شده و روش درمان توسط پزشک انتخاب شود.

پزشک با توجه به تخصصی که دارد انتخاب می‌کند که روش‌های درمانی ساده جوابگوی بیمار خواهد بود یا باید سراغ آخرین روش درمانی یعنی جراحی برویم. پس از اینکه پزشک تمامی روش‌های درمانی مانند برق درمانی را امتحان کرده و به نتیجه نرسید، به کمک جراحی آن را برطرف خواهد کرد. در این روش فشار به صورت دستی از روی عضله پیریفورمیس برداشته می‌شود.

نتیجه گیری

در این مطلب در رابطه با سندروم پیریفورمیس صحبت کرده و علائم و روش‌های درمانی آن را به صورت کامل بیان کردیم. در آخر توصیه می‌کنیم در صورت دیدن چنین دردی، حتما به پزشک مراجعه نمایید و از درمان‌های بدون پشتوانه علمی استفاده نکنید.

منبع

فهرست مطالب

نویسنده شایان صاحبکار
درباره نویسنده: شایان صاحبکار
سلام شایان صاحبکار هستم. فعالیت خودم رو در حوزه نگارش محتوا پزشکی از سال 1399 آغاز کرده و تا به امروز مقالات تخصصی وب سایت برجیس در حوزه فیزیوتراپی اندام های بدن و بیماری‌های مربوط به این حوزه نگارش کرده‌ام. تمامی مقالات از منابع معتبر انگلیسی زبان پیدا، ترجمه و بازنویسی شده است. 

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به تجهیزات پزشکی برجیس ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب