لوگو برجیس
فیزیوتراپی سندروم قوس دردناک شانه

درمان سندروم قوس دردناک شانه با فیزیوتراپی

محصولات برجیس

یکی از بیماری‌های استخوانی در شانه و دست، سندروم قوس دردناک شانه است که بیماران مبتلا به آن با درد زیادی رو به رو شده و نمی‌توانند بسیاری از کارهای روزانه که نسبتا سنگین هستند را انجام دهند. مهم‌ترین روش درمانی این سندروم، تمرینات تخصصی فیزیوتراپی دست و شانه است.

در این مطلب تصمیم داریم تا در رابطه با این بیماری استخوانی و فیزیوتراپی سندروم قوس دردناک شانه صحبت کنیم.

سندروم قوس دردناک شانه چیست؟

سندروم قوس دردناک شانه یا (Painful shoulder arc syndrome) زمانی خود را نشان می‌دهد که دستان خود را بلند کرده و بازوان را به صورت موازی با زمین بگیرید. زمانی که دستان را به صورت کامل بالا ببرید، بیشترین میزان درد را احساس کرده و زمانی که آن‌ها را رها کنید، دیگر دردی را احساس نخواهید کرد. در واقع هنگامی درد را احساس می‌کنید که دستان در حال حرکت هستند.

اگر بخواهیم به صورت دقیق در رابطه با این بیماری صحبت کنیم باید ابتدا به این اشاره کنیم که شانه دارای مفصلی توپی و مفصلی حفره شکل است. مکان قرار گرفتن مفصل توپی در قسمت بالایی بازو بوده و مفصل حفره‌ای نیز در تیغه شانه قرار دارد.

سندروم قوس دردناک شانه چیست؟

این مدل از مفصل باعث می‌شود که این قسمت از بدن به شدت آسیب پذیر باشد. اگر مشکلاتی مانند ضعف، فشار و یا پارگی تاندون شانه در قسمت‌های اطراف مفصل شانه اتفاق بیوفتند، مفصل توپی بازو کمی به سمت بالا حرکت خواهد کرد و این باعث ایجاد سندروم قوس دردناک شانه خواهد شد.

دلایل ایجاد سندروم قوس دردناک شانه

در حالت کلی میانگین سنی بروز این بیماری برای افراد مختلف، بین 50 تا 59 سالگی است. در بیشتر مواقع افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، به سندروم قوس دردناک شانه نیز مبتلا خواهند شد.

در ورزش‌هایی که فرد باید چیزی را پرتاب کند یا شامل حرکاتی است که دست باید بالای سر قرار بگیرد، ابتلا به سندروم قوس دردناک شانه، شایع است. همچنین اگر ضربه‌ای به این قسمت از دست وارد شود، می‌‎تواند باعث ایجاد این مشکل شود.

معرفی علائم سندروم قوس دردناک شانه

اگر علائم ابتلا به این بیماری را بدانید، می‌توانید به موقع به پزشک مراجعه کنید تا در همان مراحل اولیه برای درمان اقدام کرده و مشکلات جدی برایتان به وجود نیاید. در آغاز این بیماری درد فقط در هنگام فعالیت احساس خواهد شد. این درد در بازو و پشت آن بوده و احساس ضعفی را با خود به همراه دارد.

البته باید بگوییم که هرچه این بیماری پیشرفت داشته باشد، درد شما نیز شدیدتر خواهد شد. به قدری که حتی شاید در هنگام خواب و استراحت نیز آن را احساس کنید. افرادی که به سندروم قوس دردناک شانه مبتلا هستند به لمس شانه حساسیت داشته و به کسی اجازه نمی‌دهند به این ناحیه و قسمت‌های اطراف آن دست بزنند.

در برخی از شرایط ممکن است التهاب و تورم در عضله روتاتور کاف و فضای بین بازو و استخوان شانه به وجود بیاید. کسی که دچار این بیماری شود دیگر نمی‌تواند مانند سابق به حرکات خود ادامه دهد. او به صورت محدود دست خود را تکان خواهد داد چرا که در این هنگام درد بدی را احساس می‌نماید.

این موضوع برای ورزشکاران، مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد. چرا که دیگر نمی‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند. این می‌تواند آینده آن‌ها را به خطر بیندازد.

درمان قوس دردناک شانه با فیزیوتراپی

روش‌های درمانی مختلفی برای سندروم قوس دردناک شانه وجود دارد که پزشک معالج بسته به میزان پیشرفت بیماری، یکی از آن‌ها را انتخاب خواهد کرد. حتی شاید وضعیت بیمار به حدی بد باشد که روش‌های ابتدایی مانند ورزش مناسب برای درد گردن و شانه و یا حتی فیزیوتراپی برای او پاسخ گو نبوده و نیاز به جراحی داشته باشد.

ولی به صورت معمول فیزیوتراپی سندروم قوس دردناک شانه، بهترین روش درمانی این بیماری بوده و می‌تواند به بیمار کمک کند تا عضلات دست و حرکات خود را به حالت ابتدایی برگرداند.

درمان قوس دردناک شانه با فیزیوتراپی

شما می‌توانید برنامه درستی را پزشک خود دریافت کرده و بعد از اینکه به صورت کامل روش انجام آن‌ها را متوجه شدید، در منزل به تمرین ادامه دهید. برخی از تمرینات نیاز به دستگاه مخصوص خواهد داشت که می‌توانید نوع خانگی آن را خریداری کرده و در منزل استفاده کنید. برای اینکه استعلام درستی از قیمت دستگاه فیزیوتراپی داشته باشید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین نوع را به شما معرفی نماید.

زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنید، قبل از اینکه هر گونه تمرینی را برای شما تجویز کند، معایناتی را انجام می‌دهد تا بتواند میزان سختی و یا آسانی تمرینات را مشخص کند. پزشک سوالاتی را در رابطه با میزان دردی که دارید از شما خواهد پرسید و شروع به معاینه بالینی می‌کند.

اولین چیزی که در این معاینه بررسی خواهد شد، استحکام و قدرت شانه و بازوی شما است. در قدم دوم سراغ حساسیت به لمس کردن شانه و همچنین عملکرد عضو آسیب دیده خواهد رفت. در نهایت نیز دامنه حرکتی دست را بررسی می‌کند. او با این معاینه قصد دارد تا شدت بیماری را تشخیص دهد.

فیزیوتراپیست برای بررسی هر کدام از این موارد، ابزار خاصی داشته و این را خیلی دقیق انجام خواهد داد. این را باید بگوییم که اگر سندروم قوس دردناک شانه به دلیل ضربه به وجود آمده و تورم در این ناحیه شکل گرفته است، پزشک به شما پیشنهاد می‌دهد تا ابتدا با استفاده از روش‌های مختلف مانند یخ درمانی یا فشرده سازی، این تورم را از بین برده و نهایتا برای انجام تمرینات فیزیوتراپی سندروم قوس دردناک شانه اقدام کنید.

طبیعتا دردی که بر اثر تورم به وجود آمده، به درد دست شما اضافه شده و اجازه نمی‌دهد تا بتوانید تمرینات را به درستی انجام دهید. مطمئن شوید تمامی تمریناتی که برای شما تجویز می‌شود، توسط پزشک متخصص طراحی شدند. بهتر است نسبت به انجام تمارینی که افراد مختلف به صورت تجربی به شما پیشنهاد می‌کنند، هیچ اقدامی نکنید چرا که ممکن است بیشتر به شما آسیب وارد کرده و باعث پیشرفت بیماری شوند.

منبع

فهرست مطالب

نویسنده شایان صاحبکار
درباره نویسنده: شایان صاحبکار
سلام شایان صاحبکار هستم. فعالیت خودم رو در حوزه نگارش محتوا پزشکی از سال 1399 آغاز کرده و تا به امروز مقالات تخصصی وب سایت برجیس در حوزه فیزیوتراپی اندام های بدن و بیماری‌های مربوط به این حوزه نگارش کرده‌ام. تمامی مقالات از منابع معتبر انگلیسی زبان پیدا، ترجمه و بازنویسی شده است. 

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به تجهیزات پزشکی برجیس ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب