لوگو برجیس

روش های درمان گرفتگی عضلات در خانه

محصولات برجیس

گرفتگی عضلات یکی از مشکلات رایج در بین افراد مختلف است که برای برطرف کردن آن باید با درمان گرفتگی عضلات در خانه آشنا باشید. گاهی اوقات این گرفتگی به قدری زیاد خواهد شد که به فیزیوتراپی نیاز پیدا خواهید کرد تا عضله مورد نظر از حالت گرفتگی خارج شود. این جاست که قیمت دستگاه فیزیوتراپی خانگی اهمیت پیدا می‌کند چرا که باید یکی از این دستگاه‌ها را خریداری کرده و در خانه از تمرینات آن استفاده کنید.

اگر با درمان گرفتگی عضلات در خانه آشنا بوده و قبل از شدید شدن این حالت، از آن جلوگیری کنید، ممکن است دیگر نیازی به این درمان‌ها نداشته باشید. خوب است بدانید برای گرفتگی عضلات چه بخورید تا با استفاده از ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم به عضلات خود کمک کنید تا از حالت اسپاسم خارج شوند. هرچند ما در این مقاله به این مورد اشاره نمی‌کنیم و تنها روش های درمان گرفتگی عضلات در خانه را برای شما توضیح خواهیم داد.

آشنایی با گرفتگی عضلات

قبل از هر چیزی بهتر است با گرفتگی عضلات آشنا باشید. این موضوع ممکن است برای تمامی عضلات بدن اتفاق بیوفتد. در واقع در یک لحظه سیستم عصبی بدن دچار مشکل شده و کنترل عضله از دست شما خارج خواهد شد.

این انقباض غیر ارادی فیبرهای عضله بوده و ممکن است در شرایطی خیلی سریع این مشکل برطرف شده و ممکن است این گرفتگی تا مدت زیادی طول بکشد. برای مثال اگر عضله پا شما ناگهان گرفته و به حالت عادی برنگردد، نمی‌توانید راه بروید و اگر خیلی سریع برطرف نشود، ممکن است مشکلات زیادی در دامنه حرکتی شما به وجود بیاید. گاهی این گرفتگی فقط با تمرینات فیزیوتراپی پا برطرف شده و گاهی فقط نیاز است چند دقیقه منتظر باشید تا سیستم عصبی به حالت عادی برگردد.

با چه روش‌هایی در خانه می‌توانیم گرفتگی عضلات را برطرف کنیم؟

با چه روش‌هایی در خانه می‌توانیم گرفتگی عضلات را برطرف کنیم؟

درمان گرفتگی عضلات در خانه روش‌های مختلفی دارد که در این قسمت بیان خواهیم کرد:

انجام تمرینات ورزشی

ما در این بخش می‌خواهیم از تاثیر ورزش بر درمان گرفتگی عضلات سخن بگوییم، اما باید اشاره کنیم که در صورت عدم توجه به اهمیت گرم کردن بدن پیش از ورزش، خود ورزش می‌تواند عامل گرفتگی عضلات و حتی آسیب دیدگی‌های جدی‌تر شود.

تمرینات ورزشی و کششی می‌توانند کمک بسیار زیادی به درمان گرفتگی عضلات کند. شما می‌توانید این تمرینات را در منزل انجام دهید به همین دلیل یکی از درمان گرفتگی عضلات در خانه محسوب می‌شود. البته باید مطمئن شوید که تمرین مورد نظر را درست انجام می‌دهید چرا که داشتن خطا در آن، می‌تواند به جای اینکه مشکل را برطرف کند، سلامت بدن را به خطر بیندازد.

برای باز شدن عضله هر قسمتی از بدن، باید تمرین متفاوتی انجام دهید. طبیعتا تمرین مناسب برای درمان گرفتگی عضله دست، با تمرین مناسب درمان گرفتگی عضله کمر، کاملا متفاوت خواهد بود.

برای مثال پشت ران، یکی از بخش‌هایی در بدن است که احتمال گرفتگی آن زیاد است. برای برطرف کردن این گرفتگی، باید پنجه پا را به سمت سر خود بکشید. در این حین باید ساق پا شما در حالت کشیده شده باقی مانده باشد. می‌توانید این تمرین را با داشتن صندلی تثبیت بدن، آغاز کنید.

خوردن آب زیاد و هیدراته کردن بدن

یکی دیگر از روش‌های درمان گرفتگی عضلات در خانه، نوشیدن آب زیاد است. باید بدانید که کم آبی در بدن می‌تواند روی سیستم عصبی تاثیر گذاشته و باعث گرفتگی عضلات شود. به همین دلیل باید با خوردن آب کافی و مناسب، از آن جلوگیری کنید.

آب مورد نیاز برای بدن هر فردی با توجه به سبک زندگی و شرایط آب و هوایی منطقه زندگی او متفاوت است ولی قائده کلی آن، این است که روزانه 8 لیوان آب بخورید. فکر نکنید که آب مورد نیاز بدن شما از غذاهایی که در طول روز می‌خورید تامین می‌شود.

طبق تحقیقاتی که انجام شده، فقط 20 درصد از آب مورد نیاز بدن از این طریق تامین شده و 80 درصد مابقی، با نوشیدن آب خالص به دست خواهد آمد.

خوردن آب زیاد و هیدراته کردن بدن

تامین پتاسیم بدن

تغذیه می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی گرفتگی عضلات داشته باشد و اگر بدانید کمبود کدام ویتامین موجب گرفتگی عضلات می‌شود، می‌توانید با خوردن مواد غذایی حاوی آن ویتامین این کمبود را در بدن جبران کرده و از گرفتگی پیشگیری کنید یا آن را درمان کنید.

کمبود پتاسیم نیز باعث تشدید گرفتگی عضلات خواهد شد. منبع پتاسیم، میوه‌هایی مانند موز و آب پرتقال است. حتما شما هم ورزشکارانی را دیدید که بعد از خروج از باشگاه یا قبل از شروع تمرینات خود، این نوع از میوه‌ها را مصرف می‌کنند.

این به دلیل تامین پتاسیم بدن و جلوگیری از گرفتگی عضلات است. البته می‌توانید با خوردن قرص‌های مکمل، این کار را انجام دهید ولی هیچ چیزی مثل روش‌های طبیعی نمی‌تواند جواب گو باشد.

ماساژ ملایم برای درمان گرفتگی عضلات

اگر مشکلی در جریان خون شما به وجود بیاید، نهایتا یکی از عضلات بدن می‌گیرد. اگر بتوانید ناحیه گرفته را به آرامی ماساژ دهید، جریان خون به حالت عادی برگشته و مشکل گرفتگی برطرف خواهد شد. گرفتگی عضلات در ناحیه کمر می‌تواند دردناک باشد و دامنه حرکتی افراد را خیلی تحت تاثیر قرار بدهد. به همین منظور نیز عموما پزشکان فیزیوتراپی کمر را به بیماران تجویز می‌کنند که در جلسات فیزیوتراپی ماساژ یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمانی است که شما می‌توانید آن را در منزل هم انجام دهید.

ماساژ ملایم برای درمان گرفتگی عضلات

گرما یا سرما درمانی

استفاده از کمپرس آب سرد یا گرم، یکی دیگر از بهترین روش‌های درمان گرفتگی عضلات در خانه است. می‌توانید کمپرس سرد را روی ناحیه گرفته قرار دهید تا عضلات را بی حس کرده و کم کم روی گرفتگی آن تاثیر بگذارد.

اگر کمپرس آب سرد نداشته و تصمیم دارید از یخ استفاده کنید، باید دقت کنید که به هیچ وجه آن را مستقیم روی پوست خود قرار نداده و حتما تکه یخ را میان پارچه بپیچید. این روش درمانی نباید بیشتر از 15 تا 20 دقیقه شود.

همچنین دوش آب گرم می‌تواند تاثیر بسیار عالی روی عضله گرفته داشته باشد. آب گرم را روی ناحیه گرفته باز کرده و خیلی آرام با کف دست، آن را ماساژ دهید. با استفاده از این روش، خیلی سریع جواب خواهید گرفت.

استفاده از کرم‌های موضعی

یکی دیگر از روش‌های درمان گرفتگی عضلات در خانه، استفاده از کرم‌های موضعی است که بتواند درد و التهاب ناشی از گرفتگی را کاهش دهد. این کرم‌ها معمولا به نسخه پزشک نیاز نداشته و ضرری برای بدن ندارد.

کرم‌های موضعی مورد نظر باید حاوی کافور، لیدوکائین، منتول یا جوهر نعناع باشد تا بتواند تاثیر خوبی روی بدن شما داشته باشد.

استفاده از کرم‌های موضعی برای درمان گرفتگی عضلات در خانه

هایپرونتیلاسیون

داشتن اضطراب و وحشت می‌تواند باعث گرفتگی عضلات شود. با استفاده از هایپرونتیلاسیون می‌توانید به راحتی این مشکل را برطرف کنید. این یک روش تنفسی است که در سال 2016 در رابطه با آن تحقیق مفصلی شده و اطمینان از آن، اثبات شده است.

در این روش بازدم بیش از حد معمول انجام می‌شود. در واقع بیمار باید شدیدتر و سریع‌تر از حالت عادی نفس بکشد. حدودا 20 تا 30 تنفس در دقیقه باید انجام شود.

نتیجه گیری

در این مطلب در رابطه با درمان گرفتگی عضلات در خانه صحبت کردیم. با استفاده از هر کدام از این روش‌ها، می‌توانید سلامتی خود را تضمین نمایید.

منبع

فهرست مطالب

نویسنده شایان صاحبکار
درباره نویسنده: شایان صاحبکار
سلام شایان صاحبکار هستم. فعالیت خودم رو در حوزه نگارش محتوا پزشکی از سال 1399 آغاز کرده و تا به امروز مقالات تخصصی وب سایت برجیس در حوزه فیزیوتراپی اندام های بدن و بیماری‌های مربوط به این حوزه نگارش کرده‌ام. تمامی مقالات از منابع معتبر انگلیسی زبان پیدا، ترجمه و بازنویسی شده است. 

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به تجهیزات پزشکی برجیس ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب