لوگو برجیس
درمان قطعی آب آوردن زانو، ورم زانو یا افیوژن

درمان آب آوردن زانو، دلایل و علائم این عارضه

محصولات برجیس

آب آوردن زانو که به آن ورم زانو یا افیوژن هم گفته می‌شود، یکی از دلایل زانو درد است. این عارضه به دلیل ترشح بیش از اندازه مایع مفصلی اطراف زانو پدید می‌آید. در صورت بروز ورم زانو بیمار به دردهای شدید خصوصا در هنگام نشستن و بلند شدن مبتلا خواهد شد. درمان آب آوردن زانو عموما غیر تهاجمی بوده و با فیزیوتراپی پا یا حرکات ورزشی بهبود پیدا می‌کند.

آب آوردن زانو یا افیوژن چیست؟

مقدار کمی مایع در داخل مفصل زانو موجود است که موجب می‌شود مفصل زانو راحتتر کار کرده و دچار آسیب و ساییدگی نشود. در صورتی که زانو تحت آسیب‌هایی مانند آرتروز زانو یا عفونت و… قرار بگیرد، بدن به طور خودکار اقدام به ترشح مایع اضافی خواهد کرد و این مسئله منجر به افیوژن یا ورم زانو در بدن بیمار خواهد شد. به همین علت بهتر است که با استفاده از روش های درمان آرتروز زانو از بروز عارضه افیوژن پیشگیری نمایید.

اما باید بدانید که اگر عارضه افیوژن را به موقع درمان نکنید و این بیماری افزایش پیدا کند، مشکلات جدی پیدا خواهید کرد و آسیب دیدگی جدی را در زانو تجربه خواهید کرد. ما در این مقاله قصد داریم درمان قطعی آب آوردن زانو را به شما معرفی کنیم تا با انجام آن از پیشرفت این بیماری و عوارض ناشی از آن پیشگیری نمایید.

علائم افیوژن یا ورم زانو

یکی از راه‌های تشخیص بیماری در بدن، بررسی علائم آن بیماری است. به همین منظور نیز ما در ادامه قصد داریم علائم و نشانه‌های افیوژن یا آب آوردن زانو را بیان کنیم تا بتوانید به موقع بروز این بیماری را تشخیص داده و قبل از رسیدن آسیب جدی به زانو، اقدام به درمان کنید.

علائم اب اوردن زانو و راه های درمان افیوژن

برخی از علائم ورم زانو عبارتند از:

تورم اصلی ترین نشانه ورم زانو

تورم یکی از اصلی ترین علائم آب آوردن زانو می‌باشد. در صورتی که ورم و پف کردگی در اطراف زانو مشاهده می‌کنید، باید احتمال دهید که زانو شما آب آورده است و برای تشخیص دقیق تر به پزشک مراجعه نمایید.

خشکی زانو از علائم آب آوردن زانو

وجود آب اضافه بین مفصل زانو موجب می‌شود که حرکت دادن زانو دشوار شود و فرد نتواند زانو خود را به راحتی تکان دهد یا جمع کند. در این حالت احتمالا چهارزانو زدن برای فرد غیر ممکن یا بسیار دشوار خواهد شد.

قرمز شدن زانو از علائم افیوژن

یکی دیگر از علائم آب آوردن زانو، قرمز شدن آن است. در صورتی که یکی از زانوهای شما دچار این عارضه شده باشد، شما به راحتی می‌توانید قرمزی زانو مشکل دار را با زانو سالم مقایسه کنید. در این شرایط عموما زانو نسبت به لمس شدن حساس می‌شود.

علت آب آوردن زانو چیست؟

حال که با نشانه های آب آوردن زانو آشنا شدیم، باید بدانید که علت آب آوردن زانو چیست؟ چرا یک فرد دچار این عارضه می‌شود؟ چه عواملی این بیماری را تشدید می‌کنند؟

باید بدانید که وجود هر نوع آسیب در زانو، این عضو بدن را تحریک می‌کند تا آب اضافی ترشح نماید. در ادامه می‌خواهیم برخی از آسیب‌هایی که موجب می‌شود زانو برای ترشح بیشتر مایع میان مفصلی تحریک شود را بیان کنیم.

  • پارگی رباط
  • ساییدگی زانو
  • شکستگی استخوان
  • آرتروز زانو
  • روماتیسم
  • نقرس
  • بورسیت
  • عفونت
  • پارگی منیسک
  • خونریزی مفصل زانو
  • کیست زانو
  • تومور زانو
  • و…

علت آب آوردن زانو چیست؟

راه تشخیص آب آوردن زانو (افیوژن)

همانطور که بالا توضیح دادیم، آب آوردن زانو خود یک بیماری مجزا نیست و عموما نشانه‌ای بر وجود آسیب در ناحیه زانو و نوعی هشدار بدن است. عموما پزشک‌ها برای تشخیص آب آوردن زانو و آسیب موجود در آن از راه‌های زیر استفاده می‌کنند:

  • اولتراسوند
  • اسکن ام آر آی
  • تست اشعه ایکس
  • آزمایش خون
  • آزمایش مایع مفصلی

پزشکان با استفاده از آزمایش خون می‌توانند وجود عفونت، روماتیسم، خونریزی زانو یا نقرس را تشخیص دهند و برای درمان اقدام نمایند.

14 راه درمان قطعی آب آوردن زانو یا افیوژن

درمان آب آوردن زانو بستگی به میزان آسیب و شدت این عارضه دارد، اما به طور کلی روش های زیر را برای درمان آب آوردن زانو استفاده می‌کنند:

زانوبند زاپیامکس؛ راه حلی برای آب آوردن زانو

یکی از روش‌های درمان آب آوردن زانو استفاده از زانوبند زاپیامکس است. این زانوبند آلمانی با استفاده از فناوری‌های اولتراسوند، انفرارد و کلاک پلاس می‌تواند منجر به تسکین درد و کاهش آب زانو شود. شاید به نظر برسد که استفاده از این تکنولوژی برای بدن مضر باشد در صورتی که کاملاً بدون عارضه هستند.

زانوبند زاپیامکس؛ راه حلی برای آب آوردن زانو

مرهم سیاه دانه و عسل برای آب آوردن زانو

سیاه دانه و عسل هردو خاصیت ضدالتهابی دارند به همین دلیل می‌تواند باعث کاهش التهاب ناشی از آب آوردن زانو شود. فقط کافی است یک قاشق پودر سیاه دانه را با یک قاشق عسل ترکیب کرده و شب تا صبح روی زانو بگذارید.

درمان آب آوردن زانو با زنجبیل

استفاده از زنجبیل هم از جمله درمان‌های سنتی افیوژن زانو است. زنجیل درکنار طبع گرم خاصیت ضد التهابی هم دارد. برای بهره گیری از این خاصیت می‌توانید آن را به صورت خوراکی یا از روغن آن بصورت موضعی استفاده کنید.

تعویض مفصل راهی دیگر برای درمان افیوژن زانو

گاهی دلیل آب آوردن زانو را پزشک استئوآرتریت حاد تشخیص می‌دهد که تنها یک روش برای درمان دارد آن هم تعویض مفصل زانو است. دراین روش طی یک عمل جراحی پزشک پروتزهای مصنوعی مفصل زانو را جایگزین می‌کند تا درد و التهاب کاهش یابد.

آرتروسکوپی؛ روشی دیگر برای درمان آب آوردن زانو

آرتروسکوپی در واقع نوعی جراحی به شمار می‌رود که پزشک لوله ای انعطاف پذیر که سر آن مجهز به دوربین است را وارد زانو می‌کند. سپس غضروف آسیب دیده را ترمیم یا بافت شل شده را از بین می‌برد.

پماد برای آب آوردن زانو

با استفاده از پمادهای موضعی می‌توانید از میزان تورم و التهاب زانو کم کنید.

درمان آب آوردن زانو با زالو

از دیگر درمان‌های سنتی آب آوردن زان استفاده از زالو است. دراین روش که باید تحت نظارت پزشک انجام شود، 4 تا 7 زالو روی زانو قرار گرفته و با مکیدن آب جمع شدن در بین مفصل، التهاب را کاهش پیدا می‌کند.

14 راه درمان قطعی آب آوردن زانو یا افیوژن

انجام حرکات ورزشی برای درمان افیوژن زانو

همیشه استفاده از داروهای شیمیایی و جراحی راه حل مناسبی برای درمان آب آوردن زانو نیست. می‌توان با انجام حرکات کششی که باعث افزایش انعطاف پذیری عضلات همسترینگ و عضلات طراف زانو شوید.

برای انجام این حرکات صاف بایستید و کمرتان را خم کرده و سعی کنید که بدون خم شده زانوها دست‌هایتان را به نوک پایتان برسانید.

یا اینکه می‌توانید روی انگشتان پا بایستید تا عضلات چهارسرران تقویت شود.

روشی دیگر این که به پهلو دراز بکشید و بالشتی بین پاهای خود قرار دهید. به بالشت فشار بیاورید تا عضلات تقویت شده و از میزان فشار ناشی از مایع میان بافتی کم شود.

بیشتر بخوانید

ورزش های متعدد و بسیار زیادی وجود دارند که شما برای پیشگیری یا درمان زانودرد می‌توانید انجام بدهید که برخی از آن‌ها برای درمان آب آوردن زانو هم موثر هستند. کافی است با ورزش های مناسب برای زانو اشنا شوید و روش درست انجام هر حرکت را به طور کامل بیاموزید.

اوزون درمانی روشی دیگر برای درمان آب آوردن زانو

در روشی دیگر از راه‌های درمان آب آوردن زانو، اوزون درمانی است. این روش ترکیبی از روش نورال تراپی و اوزون تراپی به شمار می‌رود که موادی مانند از پروکائین، داروهای ضد التهاب، داروهای هومئوپاتیک، ویتامین‌ها، مواد معدنی و گاز اوزون / اکسیژن را به داخل مفصل تزریق می‌کنند تا تورم کاهش پیدا کند.

دارو و قرص برای درمان آب آوردن زانو

عموما پزشک داروهای زیر را برای درمان افیوژن یا دلیل بروز این عارضه تجویز می‌کند:

  • مسکن یکی از داروهایی است که برای کاهش درد بیمار تجویز می‌شود.
  • اگر دکتر تشخیص دهد که آب آوردن زانو به دلیل عفونت است، آنتی بیوتیک دارویی است که جهت درمان تجویز می‌کند.
  • قرص کورتیکاستروئید از جمله داروهایی است که برای درمان آب آوردن زانو تجویز می‌شود. هرچند که ممکن است این دارو به صورت مستقیم به زانو بیمار تزریق شود.

تخلیه آب زانو برای درمان افیوژن

در صورتی که آب زانو توسط درمان‌های خانگی یا با قرص و دارو تخلیه نشود، ممکن است پزشک تشخیص دهد که برای پیشگیری از آسیب رسیدن بیشتر به زانو باید آب زانو تخلیه شود. پیش از تخلیه آب زانو پزشک با دیدن آزمایش‌ها مطمئن می‌شود که عفونتی در زانو وجود ندارد و پس از آن توسط سرنگ آب میان مفصل زانو را تخلیه می‌کند.

تخلیه آب زانو یکی از راه های درمان قطعی آب آوردن زانو

تزریق کورتیزون جهت درمان آب آوردن زانو

عموما پس از بیرون کشیدن آب زانو، پزشک کورتیزون به زانو بیمار تزریق می‌کند. با این روش موجب درمان ورم و خشکی زانو خواهد شد. این دارو تاثیر قابل توجهی در درمان درد و ورم زانو دارد و تاثیر آن عموما بلند مدت است.

فیزیوتراپی و درمان آب آوردن زانو

یکی دیگر از روش های درمان آب آوردن زانو، انجام تمرینات فیزیوتراپی پس از تخلیه آب مفصل زانو است. فیزیوتراپی به زانو شما کمک می‌کند تا دامنه حرکتی افزایش یابد. فیزیوتراپی برای درمان ورم زانو می‌تواند به روش اولتراسوند یا کرایوتراپی انجام شود که شما می‌توانید این روش‌های درمانی را در خانه هم انجام دهید، تنها کافی است اقدام به خرید دستگاه فیزیوتراپی خانگی کنید و درمان را آغاز نمایید.

درمان خانگی آب آوردن زانو

در صورتی که دچار عارضه آب آوردن زانو شده‌اید می‌توانید با درمان خانگی آب آوردن زانو تلاش کنید تا این عارضه را بهبود بخشید. برخی از این درمان‌ها عبارتند از:

کمپرس آب سرد

جهت کنترل درد و یا ورم زانو می‌توانید از کمپرس آب سرد استفاده کنید. این کار می‌تواند تا حدودی ورم زانو خود را درمان نمایید.

استراحت

در صورتی که هنوز ابتدای عارضه ورم زانو هستید، بهتر است که فشار را از روی زانو برداشته و استراحت کنید. فشار آوردن می‌تواند زانو را تحریک کرده و موجب آب آوردن هرچه بیشتر زانو شود. استفاده از زانو بند طبی هم می‌تواند به زانو شما کمک کند تا دامنه حرکتی‌اش محدود شود و فشار وارده بر روی آن کاهش یابد.

بالا آوردن سطح زانو

بهتر است برای کاهش درد زانو، دراز کشیده و ارتفاع زیر زانو را با متکا زیاد کنید تا از سطح قلب بالاتر قرار بگیرد. این روش می‌تواند یکی از درمان های خانگی آب آوردن زانو باشد.

منبع: https://www.medicalnewstoday.com/articles/187908

فهرست مطالب

نویسنده شایان صاحبکار
درباره نویسنده: شایان صاحبکار
سلام شایان صاحبکار هستم. فعالیت خودم رو در حوزه نگارش محتوا پزشکی از سال 1399 آغاز کرده و تا به امروز مقالات تخصصی وب سایت برجیس در حوزه فیزیوتراپی اندام های بدن و بیماری‌های مربوط به این حوزه نگارش کرده‌ام. تمامی مقالات از منابع معتبر انگلیسی زبان پیدا، ترجمه و بازنویسی شده است. 

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به تجهیزات پزشکی برجیس ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب